1

Luksuzna vila kod stadiona Grbavica 450m2 Prodaja 690.000 KM Najam 6.300 KM

  • Ponuda
  • Prodaja
  • Najam
Modul u izradi

Savjeti pri prodaji nekretnine

* Uspješno prodati nekretninu nije ništa jednostavnije nego je kupiti. Ponekada će trebati i višemjesečni trud, od sređivanja dokumentacije do davanja oglasa, javljanja na pozive kupaca i pokazivanje nekretnine. Naravno, kao i u slučaju kupnje, sve to umjesto vas moze obaviti naša Agencija. Pripremite, dakle, izvod iz zemljišne knjige, kupoprodajne ugovore svih bivših vlasnika, ako ih imate, vaš kupoprodajni ugovor, vlasnicki list, građevinsku i dozvolu za upotrebu, tlocrte, slike nekretnine.

* Pripremite i sve potvrde o plaćenim računima za rezije kako biste potencijalnom kupcu mogli pokazati da ste režije uredno podmirili.

* Odredite realnu tržišnu cijenu: nemojte prodavati nekretninu ispod realne cijene zato što vam se žuri i hitno vam je potreban novac, ali nemojte je niti precjenjivati jer ćete je mjesecima oglašavati bez uspjeha i na kraju morati spustiti cijenu ako je stvarno želite prodati.

* Dotjerajte stan ili kuću i uklonite sitne nedostatke: riješite se nepotrebnog namještaja, obojite zidove i stolariju, popravite brave i slavine koje kapaju... Iskrčite zemljište koje želite prodati. Jer, od šume se ništa ne vidi. Svako želi da ima pregled onoga što kupuje. Imajte na umu da će vam se trud i novac uloženi u uređenje isplatiti jer će vam omogućiti da brže prodate nekretninu i postignete bolju cijenu.

* Kada pronađete kupca, na redu je potpisivanje predugovora i ugovora. Nemojte to raditi sami, ako stvarno niste vični tom poslu. I tada možete angažirati našu Agenciju ili nekog advokata. Angažujete li advokata ili javnog bilježnika, znajte da vas to neće malo koštati. Nemojte dopustiti da kupac useli prije nego što potpišete kupoprodajni ugovor i primite novac. Dobro je u ugovoru navesti da će se kupcu njegovo primjerak ugovora uručiti nakon isplate cjelokupnog iznosa ugovorene kupoprodajne cijene, ako u ugovoru niste predvidjeli izdavanje tabularne isprave nakon isplate.