1

Luksuzna vila kod stadiona Grbavica 450m2 Prodaja 690.000 KM Najam 6.300 KM

  • Ponuda
  • Prodaja
  • Najam
Modul u izradi

Savjeti za izdavanje nekretnine


Iznajmljivanje stana, kuće ili poslovnog prostora je veoma često zahtjevan i vremenski dug proces. U cilju pojednostavljena ovog procesa preporučujemo vam da vi kao vlasnik sebi unaprijed definišete određene kriterije kao što su: profil zakupaca i vremenski period najma.

Da bi se osjećali što sigurnije kada iznajmljujete Vašu nekretninu veoma je važno da: osigurate Vašu nekretninu i da insistirate na sigurnosnom depozitu u minimalnom iznosu u visini jedne mjesečne zakupnine. Depozit se vraća zakupcu na dan izlaska iz nekretnine ukoliko su svi režijski troškovi izmireni i ukoliko je nekretnine u stanju u kakvom je preuzeta od strane zakupca. U slučaju da je nekretnina oštećena, na neki drugi način promjenjena izuzev promjena nastalih normalnom upotrebom, popravak će se finansirati iz sigurnosnog depozita.

Kada naši agenti prvi put posjete Vašu nekretninu, nakon detaljnog pregleda dati će Vam savjete i ponuditi rješenja, koje izmjene bi eventualno trebali da izvršite na Vašoj nekretnini, kako bi se što prije izdala. Savjeti mogu biti da osvježite nekretninu, kupite određeni dio namještaja, da obezbjedite grijanje i sl. Da bi Vaša nekretnina bila aktuelna za potencijalne zakupce minimalan nivo opremljenosti stambene nekretnine je da posjeduje cjelokupnu kuhinju sa svim osnovnim elektro uređajima i funkcionalno kupatilo.

U našoj agenciji ulažemo maksimalne napore kako bi za Vašu nekretninu pronašli što kvalitetnije zakupce u što kraćem vremenskom roku. Jedan od najefikasnijih načina da iznajmite Vašu nekretninu je putem kataloga nekretnina koji se dnevno ažurira, a koji je dostupan svim potencijalnim zakupcima koji traže nekretnine u zakup, a posjećuju našu agenciju ili našu web stranicu. Kako je učestvovanje u ovome katalogu izuzetno važno za vlasnika svake nekretnine, kontaktirajte naše agente da saznate na koji način možete uvrstiti Vašu nekretninu u katalog.

Osim pronalaženja zakupca za određenu nekretninu za Vas organizujemo i potpisivanje Ugovora o zakupu. Naši agenti su na raspolaganju svim vlasnicima nekretnina koji su iznajmili nekretninu putem naše agencije, za sve potrebne konsultacije vezano za trenutne zakupce i planiranje budućeg iznajmljivanja nakon isteka tekućeg ugovora.

Velike problem zakupodavcima stvaraju i neodgovorni zakupci koji ne izmiruju na vrijeme svoje obaveze za komunalije, pa se mnogi vlasnici nekretnine brinu da im se ne nagomilavaju troškovi vode, struje, smeća, telefona i drugi. Ukoliko niste u prilici sami provjeriti kakve su platiše vaši zakupci naša agencija nudi uslugu održavanja odnosno provjere redovnog plaćanja komunalija i drugih troškova. Ova usluga posebno se preporučuje osobama koje žive u drugom gradu ili inostranstvu, a imaju nekretnine koje bi željeli izdati.